skip to main content

Finto

Sisällön kieli

Tietoja sanastosta


NIMI
Suomalaiset yhteisönimet
AIHEALUE
KUVAUS
Suomalaiset yhteisönimet kattaa Kansalliskirjaston kansallisbibliografian kuvailun yhteydessä tuottamat ohjeelliset nimimuodot suomalaisten julkaisujen tekijä- ja kohdeyhteisöistä mukaan lukien musiikkiaineiston yhteisöt.

Tietueissa ovat yhteisön vakiintuneet, julkaisuista otetut nimimuodot ja sen lisäksi mahdolliset erikieliset muodot ja yhteisön muut nimet (esim. lyhenne). Ne voidaan myös linkittää yhteisön edelliseen tai uudempaan nimeen.

Suomalaisten yhteisönimien tallennuksessa on noudatettu Suomalaisten luettelointisääntöjen Hakutiedot osan sääntöjä ja linjauksia.

Nimimuotojen päivitykset tehdään silloin, kun sama yhteisö esiintyy eri nimisenä seuraavassa julkaisussa. Lähde-lisätiedosta selviää usein mistä julkaisusta yhteisönimi on otettu tai mistä muusta tiedonlähteestä nimimuoto on tarkistettu.

Suomalaiset yhteisönimet on tarkoitettu käytettäviksi kirjojen, artikkeleiden, elektronisen aineiston ja muiden aineistotyyppien indeksointiin sekä tiedonhakuun. Yhtenäistetyt nimimuodot auttavat tietojen tallentajia ja tiedonhakijoita löytämään juuri oikean yhteisön. Niiden avulla voidaan toisaalta sitoa yhteen yllämainitut nimen eri variantit ja toisaalta erottaa toisistaan samannimiset yhteisöt (esim. Nokian kaupunki ja Nokia yritys).

Lisätietoja yhteisönimistä: fennica-posti@helsinki.fi
JULKAISIJA
Kansalliskirjasto
TEKIJÄ
Kansalliskirjasto
KIELI
LISENSSI
MUOKKAUSPÄIVÄ
perjantai 24. toukokuuta 2019 02:54:11
TYYPPI
URI http://urn.fi/URN:NBN:fi:au:cn:

Resurssien lukumäärä tyypeittäin

TyyppiLukumäärä

Termien lukumäärät kielittäin

Kieli Päätermit Ohjaustermit Piilotermit