Hoppa till innehållet

Sök i vokabulär

Innehållets språk

Information om vokabulären


NAMN

KTO - Kielitieteen ontologia

BESKRIVNING

Uralistiikan tutkimuksen bibliografian asiasanaluettelon pohjalta on tehty alan julkaisujen sisällönkuvailuun soveltuva Kielitieteen asiasanasto (2003), johon tämä ontologia pohjaa. Käsitteillä on sekä suomen-, viron-, saksan- että englanninkieliset nimitykset.

Alla on eritelty ontologian sisältämät käsitteet ja kokoelmat tyypeittäin. Käsitteiden kokonaislukumäärään sisältyvät KTO-käsitteiden ja kokoelmakäsitteiden lisäksi myös YSOn käsitteet, koska KTO on linkitetty YSOon ja YSO täydentää sitä mm. ylähierarkian osalta. Varsinaisten KTO-käsitteiden lukumäärä on esitetty erillisenä lukuna. Kokonaisuuteen sisältyy myös kokoelmia. Näillä on tietty erityistehtävänsä (ryhmittelevät käsitteet ja koostekäsitteet) eikä niitä ole tarkoitettu käytettäväksi kuvailussa tai tiedonhaussa. Termien lukumäärätieto koskee sen sijaan vain KTOa eli näissä luvuissa ei ole YSOn termejä mukana. Jokaisella ontologian käsitteellä on päätermi ja sen lisäksi mahdollisesti myös korvattuja termejä eli ohjaustermejä.

KTO-ontologia on alunperin kehitetty Aalto- ja Helsingin yliopiston johtamassa FinnONTO (2003-2012) -hankkeessa yhteistyössä Kotimaisten kielten keskuksen ja Sanastokeskus TSK:n kanssa.

UTGIVARE

Nationalbiblioteket i Finland

FÖRFATTARE

Forskningsgruppen för semantisk beräkning (SeCo)
Institutet för de inhemska språken
Nationalbiblioteket i Finland
Terminologicentralen TSK

SPRÅK

VERSION

$Id$

ÄNDRINGSDATUM

tisdag 15 maj 2018 08:02:06

URI

http://www.yso.fi/onto/kto/

Antal resurs enligt typ

TypAntal

Termer på olika språk

Språk Huvudtermer Hänvisningstermer Dolda termer