Hyppää sisältöön

Tietoja

Finto.fi on avoin palvelu yhteentoimivuutta edistävien sanastojen, ontologioiden ja luokitusten julkaisua ja käyttöä varten. Finto.fi:stä löydät käyttöliittymän sanastojen selailulle, sekä avoimet rajapinnat sanastojen hyödyntämiseen muissa sovelluksissa. Finto AI:sta löydät myös käyttöliittymän ja rajapinnat automaattiseen sisällönkuvailuun.

Finto.fi:tä kehitetään osana Kansalliskirjaston Finto-palvelua. Lisätietoa sekä yhteystiedot löydät Finto-palvelun asiakaswikistä. Jos kohtaat ongelmia tai sinulla on kehitysideoita palvelun suhteen, otathan yhteyttä Finton kehittäjiin.

Finto-palvelua hyödynnetään laajasti Suomessa kulttuuriperintöorganisaatioista julkishallinnon organisaatioihin. Finton työkalujen kansainväliseen käyttäjäkuntaan lukeutuvat mm. UNESCO ja YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO. Finton käyttäjätarinoita voit lukea täältä. Jaa myös oma tarinasi meille ja muille!

Voit ehdottaa uusia käsitteitä YSOon tai YSO-paikkoihin niiden etusivun alalaidasta löytyvällä lomakkeella. Jos haluat ehdottaa muutosta YSOn tai YSO-paikkojen käsitteisiin, muutosehdotuslomake löytyy jokaisen käsitteen tietojen yhteydestä. Käsittelyssä olevia käsite-ehdotuksia voit selata Finton YSE-sanastossa. Muita sanastoja koskevaa palautetta voit lähettää Palaute-sivun kautta.

Saavutettavuusseloste

Finto -ilmeen suunnittelusta vastaa Hahmo Design

Skosmos-versio 2.17