Begreppsinformation
Föredragen term
Livsmedel
Typ
-
Ämne
Överordnat begrepp
Underordnade begrepp
- Avancerade glykerade slutprodukter i kosten
- Bröd
- Choklad
- Ekologiska livsmedel
- Fetter i kosten
- Frukt
- Funktionella livsmedel
- Genmanipulerad mat
- Godis
- Honung
- Jordbruksgröda
- Kolhydrater i kosten
- Konserverade livsmedel
- Kosttillskott
- Kött
- Köttsubstitut
- Livsmedel, berikade
- Matingredienser
- Mejeriprodukter
- Mjöl
- Molass
- Måltider
- Näringsämnen
- Processad mat
- Proteiner i kosten
- Rå mat
- Sallader
- Smaktillsatser
- Snabbmat
- Specialkost
- Ägg
- Ätbara insekter
Användningsanmärkning
- Allt som kan tjäna som föda åt kroppen, genom att ge näring till vävnadstillväxt och energi till kroppsvärme.
URI
http://www.yso.fi/onto/mesh/D005502
{{label}}
{{#each values }} {{! loop through ConceptPropertyValue objects }}
{{#if prefLabel }}
{{/if}}
{{/each}}
{{#if notation }}{{ notation }} {{/if}}{{ prefLabel }}
{{#ifDifferentLabelLang lang }} ({{ lang }}){{/ifDifferentLabelLang}}
{{#if vocabName }}
{{ vocabName }}
{{/if}}