Skip to main content

Search from vocabulary

Content language

Vocabulary information


Title

Supistettu UDK

Description

Monikielinen UDC Summary (udcS), suomeksi Supistettu UDK, on noin 2600 luokan valikoima joka on poimittu vuonna 2011 UDC Master Reference File (UDC MRF) tietokannasta, jossa on yli 70,000 luokkaa. Valikoima sisältää luokituksen pääluvut ja yleiset lisäluvut sekä erikoislisäluvut ja se kattaa tasaisesti kaikki tiedon alueet, jotka sisältyvät luokitukseen. UDC Summary päivitetään vuosittain UDC:n viimeisimmästä versiosta.

UDC Summary on talletettu monikieliseen tietokantaan, joka peilaa UDC MRF tietokannan rakennetta ja siten edustaa koko aineistoa ja sitä voidaankin käyttää UDK:n esittelyyn koulutuksessa, tutkimuksessa, tiedon järjestämisessä sekä tiedonhauissa.

UDC Summaryn perusajatus on sisällyttää käännöksiä mahdollisimman monelle eri kielelle sekä siltauksia muihin tietämysjärjestelmiin ja jakaa tämä aineisto vapaasti erilaisissa standardoiduissa muodoissa.

Vuodesta 2011 lähtien UDC Summary on ollut saatavissa linkitettynä datana SKOS-muodossa osoitteesta http://udcdata.info/. Alkuperäisen aineiston rikastaminen eri kielillä ja siltauksilla on riippuvaista maailmanlaajuisen käyttäjäyhteisön vapaaehtoisesta panostuksesta.

Tämä kolmekielinen SKOS-muotoinen versio Supistetusta UDK:sta sisältää suomenkieliset käännökset kaikista elementeistä. Käännös valmistui kesäkuussa 2018.

Rights

UDC Summary on UDC Consortium aineetonta omaisuutta ja UDC Consortium yhteenliittymä julkaisi sen ensimmäisen kerran lokakuussa 2009 (päivitetty viimeksi 2012) Creative Commons Nimeä-JaaSamoin 3.0 lisenssillä. Tällä lisenssillä voi kopioida ja käyttää uudelleen Supistetun UDK:n sisältöä sillä ehdolla että tekijäksi nimetään UDC Consortium. Kaikki edelleen jakaminen pitää tapahtua samalla lisenssillä.

Last modified

keskiviikko 25. marraskuuta 2020 07:53:14

Note

URI

http://udcdata.info/udc-schema

Resource counts by type

TypeCount

Term counts by language

Language Preferred terms Alternate terms Hidden terms